SSP zatražila hitnu smenu Šapića

Uncategorized

Sharing is caring!

SSP zatražila hitnu smenu Šapića sa mesta gradonačelnika Beograda

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas hitnu smenu Aleksandra Šapića sa mesta gradonačelnika Beograda i njegovu punu krivičnu odgovornost za nezakonitu legalizaciju dograđenog stana na Bežanijskoj kosi od 403 kvadrata, mesec dana nakon što je izabran na tu funkciju, saopšteno je danas iz SSP nakon teksta koji je objavio portal BIRN.

Aleksandar Šapić. Foto: Srđan Ilić
Aleksandar Šapić. Foto: Srđan Ilić

Šapić ne samo što je započeo sa nelegalnom gradnjom objekta u 2021. godini dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, nego se oglušio o zabranu izvođenja radova i nastavio ih. Po Zakonu je moguća  legalizacija samo onih objekata koji se nalaze na satelitskom snimku zaključno sa 2015. godinom. Nadogradnja Aleksandra Šapića iz 2021. godine sigurno ne ispunjava taj uslov, istakla je šefica odborničke grupe Ujedinjeni, Mila Popović, u pisanoj izjavi.

Ona je objasnila da, dok ljudi decenijama ne mogu da legalizuju svoje porodične kuće u kojima žive, Šapić u najbahatijem maniru, tek što je stupio na funkciju, sam sebi omogućava privilegovan položaj i van zakona legalizuje svoju nadogradnju, čime je “prekršio i zakon i sve moralne norme”.

Konstatujući da zbog toga Šapić nema ni zakonsko ni moralno pravo da predstavlja Grad, Popović u ime SSP traži od predsednika Skupštine Beograda Nikole Nikodijevića da hitno sazove sednicu Skupštine radi smene gradonačelnika, uz ocenu kako “nije dostojan da vodi Beograd”.

S obzirom da je nosilac liste uhvaćen u kršenju zakona i zloupotrebi funkcije, aktuelan saziv Skupštine Beograda nema više legitimitet i zahtevamo njeno raspuštanje i raspisivanje novih izbora. Beograd ovakvo bahaćenje više ne može da izdrži, upozorila je Popović.

Izvor: FoNet

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *