Stanari Bloka 37 poručili

Uncategorized

Sharing is caring!

Stanari Bloka 37 poručili: Gde si sad Gangula?

DRUŠTVO 15. jul. 202119:45 > 20:28
Podeli:

Stanari Bloka 37 i večeras su se okupili i formirali “živi zid” oko gradilišta. Naime, i večerašnjim skupom žele da pokažu zajedništvo i rešenost da ne dozvole izgradnju “monstrum zgrade”, ali i bilo koje zgrade koja može da osvane na isti način pred nečijim prozorom.

Kako javlja reporter Nova.rs, okupljeno je više stotina građana koji su zatvorili Bulevar Milutina Milankovića. Građani su večeras došli sa decom i za sada protest protiče mirno.

Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Na zgradama se mogu videti okačeni transparenti na kojima piše: „Nećemo da budemo zazidani“ i “ Gde si sad Gagnula?“.

Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Okupljeni građani su prvo formirali „živi zid“ oko gradilišta.

Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zatim su počeli da udaraju u ogradu, a udarci su odzvanjali čitavim naseljem.

Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

 

Okupljeni građani su, duvajući u pištaljke i trube, krenuli kroz Blok 37  da bi, kako su rekli, „probudili“ i ostale stanare i pozvali ih da se odazovu protestu.

Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nećemo biti poraženi. Ovo je sigurno naša pobeda. Blok je naš“ poručuju sa protesta stanari Bloka 37.

Među okupljenima građanima koji već duže vreme pokušavaju da Blok 37 odbrane od investitora, su i aktivista pokreta „Odbranimo reke Stare planine“ Aleksandar Jovanović Ćuta i bivši kandidat za predsednika Srbije Saša Janković.

Aleksandar Jovanović Ćuta Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Tu je i Petar Đurić, čiji je otac preminuo u Zemunskoj bolnici od kovida i koji je postao poznat po rečenici „Ćale, ovo je za tebe“ na prošlogodišnjim protestima.

Petar Đurić, Ćale ovo je za tebe Beograd Protest stanara bloka 37. Blok 37, Novi Beograd
Petar Đurić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

 

„Danas smo ovde da pružimo podršku stanarima. Od te gradnje odmah da kažem nema ništa jer neće jedna šačica interesne male grupe uzurpirati građane“, rekao je Đurić za Nova.rs.

On je dodao da ga zanima ko su ti batinaši koji su jutros bili ovde.

„Žao mi je što nisam bio jutros tu da probaju da iskale bes na meni. Ovde ne smeju da krenu protiv stanara Bloka 37 jer su pravi građani tu“, rekao je on i podsetio da su njega i majku pratili, a da su pokušali i da ga uhapse u decembru prošle godine.

Ja se njih ne plašim jer mene ćale čuva, naveo je Petar Đurić i poručio gradskim vlastima: „Gosopodo vaše vreme polako otkucava“.

Osim ranije postavljenih mašina na parceli na kojoj je počela gradnja i čuvara, na gradilištu nema ni radnika, ni pripadnika privatnog obezbeđenja koji su jutros pokušali da spreče građane da protestuju.

Radovi u Bloku 37 juče su nastavljeni uprkos dogovoru Grada Beograda, investitora i stanara da se ništa ne radi dok se ne pronađe odgovarajuće rešenje za obe strane. a investitor je angažovao i obezbeđenje koje je formiralo lanac kako stanari ne bi mogli da blokiraju prolaz.

Situacija je jutros bila na ivici tuče jer su pripadnici privatnog obezbeđenja, koje je unajmio investitor, sprečili građane da priđu gradilištu, a neke su čak fizički pokušali da pomere sa mesta na kom su se nalazili.

Dok je trajalo „natezanje“ obezbeđenja i stanara, policija je stajala sa strane i mirno posmatrala uprkos pozivima građana da reaguje.

BONUS VIDEO: Pobuna gradjana na gradilistu u Bloku 37

Vaš komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *