Svet

Uncategorized

Sharing is caring!

Vesti dana »

Svaki deseti čovek u svetu gladuje

Danas pre 12 sati

Pandemija koronavirusa povećala je broj gladnih u svetu i trenutno svaki deseti čovek na našoj planeti gladuje, zbog čega je pet organizacija Ujedinjenih nacija pozvalo na uzbunu. Pet organizacija UN je bilo uključeno u izradu Svetskog izveštaja o… »

Četvoro povređenih od udara groma u Severnoj Makedoniji: Zadobili opekotine, a…

Blic pre 5 sati

Najmanje 13 ljudi javilo se lekaru usled udara groma za vreme oluje koja je danas oko 15 sati pogodila region Ohrida u Severnoj Makedoniji, a četiri osobe su zadobile opekotine. Agencija MIA prenosi da je grom pogodio mesto u blizini plaže u auto-kampu… »

Poplavljen: Auto-put Kod Bele Palanke izlila se voda na kolovoz, saobraćaj mili…

Blic pre 8 sati

Na auto-putu E-80, u zoni petlje Bela Palanka, saobraćaj se odvija usporeno, preticajnom saobraćajnom trakom, dok su zbog izlivanja vode na kolovoz za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka, saopštilo je večeras JP ”Putevi… »

Vučić i Kurti se sastaju u Briselu

Glas Amerike pre 2 sata

BRISEL — Kosovo i Srbija održaće u ponedeljak novu rundu dijaloga uz posredovanje Evropske unije. Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti, politički predstavnici dve strane, razgovaraće u kontekstu dijaloga o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova… »

Aktuelno

Politika »

Na Kosovu obeležena 23. godišnjica kidnapovanja i ubistava širom opštine Orahovac

Danas pre 11 sati
U Velikoj Hoči na Kosovu danas je obeležena 23. godišnjica kidnapovanja i ubistava Srba širom opštine Orahovac, gde je, prema pojedinim informacijama, između 1998. i 2000. godine stradalo 84 Srba, preneo je portal KoSSev. Kako portal prenosi… »

Politika, sve vesti »

Društvo »

Vremeplov: Umro srpski vladar i pisac Stefan Lazarević

RTV pre 6 sati
NOVI SAD – Na današnji dan 1427. umro je srpski vladar i pisac Stefan Lazarević, nazvan Stefan Visoki, knez od 1389. do 1402. potom despot, sin kneza Lazara Hrebeljanovića. U prvo vreme vladao je očevim zemljama uz pomoć majke kneginje Milice i do… »

Društvo, sve vesti »

Sport »

Ekonomija »

Šoškić: Insistiranje na kvartalnim podacima o rastu BDP-a politička propaganda

Danas pre 7 sati
Pridavanje velikog značaja kvartalnim podacima o rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP), ili zaključivanje da su oni dugoročno značajni za privredu, je nestručno i spada u domen političke propagande, ocenio je profesor Ekonomskog fakulteta… »

Evro sutra 117,55 dinara

Novi magazin pre 19 satijoš 1 povezana

Ekonomija, sve vesti »

Hronika »

Svet »

Gotovo 200 šumskih požara u Sibiru, gust dim prekrio Jakutsk i još 50 mesta

Danas pre 10 sati
Gotovo 200 šumskih požara gorelo je danas na severoistoku Sibira, a gust dim je prekrio ruski grad Jakutsk i 50 drugih mesta i naselja. Zbog požara je privremeno obustavljen i saobraćaj na aerodromu u Jakutsku. Rusija je pogođena velikim brojem… »

Svet, sve vesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *