TEHNOLOŠKO LUDILO

Uncategorized

Sharing is caring!

Spavao u Tesli na Autopilotu pri 130 km/h: Policajac ga budio sirenom tri km

25 Maj 2021 – 01:37 Vesti 0 Komentara

Zloupotreba Teslinog autonomnog sistema Autopilot je postala učestala tema medija, a ovo je još jedan slučaj gde je policija morala da interveniše.

Naime, zamenik okruga Kenosha (SAD) David Gomez je u nedelju primio poziv o Modelu 3 koji vozi autoputem s vozačem koji spava. Nakon što je pronašao Teslu koja se kreće 130 km/h, nastavio je da sledi auto, piše Jutarnji.hr.

Više od tri kilometra je bilo potrebno da Gomez probudi vozača, a navodi i da je ‘celo vreme menjao ton sirene’. Tek nakon što je drugi put došao do Tesle, vozač se probudio i pristao uz put.

38-godišnji vozač je policajcu rekao da je išao na posao u FedEx, dodavši da ‘nije spavao, te da Autopilot zahteva od vozača da povremeno stavi ruke na upravljač’. Zamenik Gomez navodi da ovo nije prvi put da se ovako nešto desilo. Automobil Tesla s ovom registarskom oznakom je već dva puta zaustavljen iz istog razloga.

Međutim, iako vozač nije vozio prebrzo, dobio je kaznu od 187 dolara zbog nepažnje prilikom vožnje. Uz to, Model 3 je odvučen jer Gomez nije smatrao da je 38-godišnjak sposoban za daljnju vožnju.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: YouTube Screenshot

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *