Tenis

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Sve detalje mogli ste da pratite uživo na portalu Nova.rs.

Četvrtak je bio srpski dan na Rolan Garosu, a na terenu smo pratili četvoro srpkih tenisera, mada je kiša sporadično kvarila planove.

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

Novak Đoković je pobedio Roberta Karbaljesa Baenu u svom meču sa 6:4, 6:1, 6:2, dok je Miomir Kecmanović predao protiv Danila Medvedeva jer je posle 6:1, 5:0 morao da odustane zbog povrede.

Olga Danilović je u drugom meču na terenu 10 došla do senzacije protiv Danijel Kolins i pobedila ju je preokretom sa 6:7 (3), 7:5, 6:4, dok Dušan Lajović nije uspeo da napravi iznenađenje protiv Tejlora Frica na šljaci u meču koji je bio treći po redu na terenu broj 13.

Novak je odigrao gotovo rutinski i fali mu možda još malo „španovanja“ da bi bio kako treba, Olga živi među oblacima pošto se nije predavala protiv jedne od trenutno najboljih teniserki na svetu, dok je Lajović bio dobar samo u drugom setu protiv Frica.

Ostaje žal za Kecmanovićem i njegovim zdravstvenim stanjem, pa se nadamo da će do kraja Rolan Garosa moći da se oporavi i nastavi sezonu u boljem raspoloženju i ritmu. Videli smo u toku dana i nekoliko iznenađenja, ali i maratona u pet setova, pa nema sumnje da će do kraja biti jednako zanimljivo.

Peti dan Rolan Garosa