Terorizam dronovima ?

Uncategorized

Sharing is caring!

Huti najavili mogućnost novih napada na UAE

A

A

A
ABU DABI –

Tri osobe su stradale, a šestoro je ranjeno u eksploziji cisterni za gorivo u Abu Dabiju, javlja državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako prenosi agencija Rojters, jedan Pakistanac i dvoje Indijca ubijeni su u eksploziji cisterne. Šest ranjenih osoba ima lake i srednje povrede, navodi se u izveštaju državne novinske agencije koja se poziva na saopštenje policije Abu Dabija.

h, 57029940

Izvor: EPA (STR)

Jemenski pobunjenici, Huti, predvođeni koalicijom Saudijske Arabije, saopštili su ranije danas da su izvršili napad na Ujedinjene Arapske Emirate, a nakon što su vlasti u toj zalivskoj državi prijavile dva požara u prestonici Abu Dabija koje su verovatno izazvale bespilotne letelice.

Kako prenosi agencija Rojters, policija Abu Dabija navela je u saopštenju da su tri kamiona cisterne eksplodirala u industrijskoj oblasti u blizini skladišta naftne kompanije “ADNOC”, kao i da je izbio požar na gradilištu na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju.

Vojni portparol pokreta Huta, rekao je da je grupa pokrenula vojnu operaciju protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i da će u narednim satima objaviti saopštenje, ne navodeći više detalja.

“Prva istraga je na oba mesta incidenta pronašla delove malog aviona koji bi mogao da bude dron koji je mogao da izazove eksploziju i požar”, navodi se u saopštenju policije za agenciju VAM.

MSP UAE osudio teroristički napad Huta na civilne objekte

Ujedinjeni Arapski Emirati osuđuju teroristički napad milicije Huta na područja i civilne objekte na tlu Emirata, saopštilo je danas Ministarstvo inostranih poslova UAE.

To neće proći nekažnjeno, navedeno je u saopštenju, preneo je Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova UAE je istaklo da ta zemlja zadržava pravo da odgovori na ove terorističke napade i eskalaciju kriminala.

Huti najavili mogućnost novih napada na UAE

Pobunjenički pokret Huti iz Jemena upozorio je, posle današnjeg napada sa pet balističkih projektila i nekoliko dronova na Ujedinjene Arapske Emirate, da bi mogao da ugrozi još objekata u toj zemlji.

Portparol vojnog krila ove pro-iranske organizacije izjavio je da su rakete i bespilotne letelice lansirane na aerodrome u Abu Dabiju i Dubaiju, rafineriju nafte u oblasti Musafa u Abu Dabiju i druge “osetljive” mete u UAE, prenosi Rojters.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *