Tviter pokrenuo pretplatu

Uncategorized

Sharing is caring!

Tviter pokrenuo pretplatu za plavi znak, bivši šef se izvinio otpuštenim radnicima

Za osam dolara mesečno korisnici će moći da kupe verifikaciju svog naloga na „Tviteru“, odnosno da dobiju plavi znak pored svog imena. Osnivač „Tvitera“ i nekadašnji prvi čovek mreže Džek Dorsi izvinio se korisnicima i zaposlenima što je kompanija došla u ovakvo stanje.

Posle tektonskih potresa, raspuštanja izvršnog odbora a onda i otpuštanja polovine zaposlenih, novi vlasnik „Tvitera“ Ilon Mask uvodi još jednu novinu – mesečnu pretplatu za verifikaciju naloga.

Uprkos tome što je prvobitno sistem verifikacije bio osmišljen da pomogne korisnicima da identifikuju uticajne ljude na platformi, uključujući političare, sportiste, poznate iz sveta zabave, brendove i organizacije, novi vlasnik hoće da iskoristi plavi znak i da popravi finansijsko stanje kompanije.

Tako će sada korisnici SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji i Novom Zelandu moći da za 7,99 dolara mesečno kupe plavi znak verifikacije.

„Moć narodu: vaš nalog će dobiti plavi znak, baš kao i poznate ličnosti, kompanije i političari koje već pratite“, poručuju iz „Tvitera“.

Druge promene takođe „uskoro dolaze“, uključujući i manje reklama, mogućnost da se postavljaju duži snimci…

Očigledno je da Mask sve čini da diverzifikuje i poboljša priliv novca, istovremeno drastično smanjujući troškove nakon što je kupio kompaniju za 44 milijarde dolara.

Džek Dorsi

Džek Dorsi

Nove promene mnogima se dopadaju, pa je tako suosnivač mreže Džek Dorsi, koji je dugo i vodio, izdao saopštenje u kojem se izvinio zbog toga u šta se „Tviter“ pretvorio.

„Preuzimam odgovornost zašto su svi u ovoj situaciji. Prebrzo sam razvio kompaniju. Izvinjavam se zbog toga“, istakao je Dorsi.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *