Twitter se zaiteresovao za Srbiju?

Uncategorized

Sharing is caring!

Tviter označio medije iz Srbije koji saradjuju sa vladom

Autor: AP

Izvor: Beta

Tviter označio medije iz Srbije koji saradjuju sa vladom

Izvor: Pixabay

Društvena mreža Tviter označila je provladine medije iz Srbije na njihovim profilima, kao i ispod svakog njihovog posta, natpisom “Medij koji saradjuje sa Vladom Srbije”.

Oznaku provladinih medija do sada su dobili Tviter nalozi Kurira, Prve, RTS Vesti, Tanjuga, Informera, Srpskog telegrafa, Politike, Televizije Hepi, Pink.rs i B92 vesti.

Kako je preneo dnevnik “Danas”, u objašnjenju Tvitera navedeno je da oznake na profilima povezanim sa državom obezbedjuju dodatni kontekst o tim profilima koje kontrolišu odredjeni predstavnici vlada, kao i medijske institucije povezane sa državom, ali i pojedinci bliski sa ovom vrstom entiteta.

“Oznake se pojavljuju na stranicama važnih Tviter profila i na tvitovima koje šalju i dele ovi profili. Oznake sadrže informacija o državi sa kojom je profil povezan i informacije o tome da li saradjuju sa predstavnicima vlade ili medijima povezanim sa državom. Pored toga, ove oznake uključuju i male ikonice zastava koje signalizuju status profila kao vladinog profila ili medija povezanog sa državom”, navodi na zvaničnom sajtu Tviter.

Oni dodaju da je njihov fokus na starijim zvaničnicima i entitetima koji su zvanični glas nacije države u inostranstvu, posebno profilima ključnih zvaničnika vlade, uključujući i inostrane ministre, institucionalne entitete, ambasadore, zvanične portparole i ključne diplomatske lidere.

Medijske organizacije sa uredničkom slobodom, koje finansiraju države, dodaje se, kao što su BBC u Velikoj Britaniji ili NPR u SAD, se ne definišu kao medijski profili povezani sa državom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *