Utisak nedelje

Uncategorized

Sharing is caring!

Utisak nedelje: Stanković, Milenković i Petrušić

EMISIJE 25. maj. 202109:52 > 10:36
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S

Da živimo u uređenom društvu u kom funkcionišu institucije, u kom javna tužiteljka Zagorka Dolovac radi svoj posao, slučajevi poput Palme, Savamale, Jovanjice bi bili rešavani – njima bi se bavilo tužilaštvo, ne javnost, saglasni su gosti večerešnje emisjie “Utisak nedlje”, pisac Dejan Tiago Stanković, glumac Radoslav Rale Milenković i novinarka NIN-a Sandra Petrušić.

Na pitanje kako se stiže do promena, na koj način su one moguće, Stanković kaže da on kreće od toga što veruje u demokratiju kao “najbolji sistem koji smo uspeli da smislimo” i da je “država servis građana – da država ne može da radi šta hoće, da niko ne može da radi šta hoće, ni pod razno”.

PROČITAJTE JOŠ…

“Ali vidimo u praksi da može svako da radi šta hoće. I kako se sad to menja?”, pitala je novinarka Olja Bećković, na šta je Stanković odgovorio:

“Pa tako što promenite prvo Zagorku Dolovac, pa onda sve ostalo. Državni tužilac je neko ko može da blokira svaki proces i ona očiglendno to radi. Sve ovo što imamo. Trgovinu ljudima, koju niko ne zove trgovinom ljudima, ovo što se nagoveštava u Jagodini.”

Pogledajte celu emisiju:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *