Veći unos šećera povezan s 45 zdravstvenih problema

  • Post category:sve vesti

MOBILNI TELEFONI

FBI upozorava: Nemojte koristiti javne punjače za mobilne uređaje!

FBI upozorava: Nemojte koristiti javne punjače za mobilne uređaje!

UPOZORENJE
Objavljeno: 11.04.2023 / 20:51
Autor: SEEbiz / CNBC
NEW YORK – FBI je nedavno upozorio potrošače da ne koriste besplatne javne stanice za punjenje telefona, rekavši da su prevaranti uspjeli preoteti javne punjače koji mogu zaraziti uređaje zlonamjernim softverom ili softverom koji hakerima može dati pristup vašem telefonu, tabletu ili računalu.
„Izbjegavajte korištenje besplatnih stanica za punjenje u zračnim lukama, hotelima ili trgovačkim centrima“, stoji u tweetu terenskog ureda FBI-a u Denveru. “Zločesti su smislili načine korištenja javnih USB priključaka za uvođenje zlonamjernog softvera i softvera za praćenje na uređaje. Nosite svoj punjač i USB kabel i umjesto toga koristite električnu utičnicu.”FBI nudi slične smjernice na svojoj web stranici za izbjegavanje javnih punjača. Bilten nije ukazivao ni na jedan nedavni slučaj štete potrošača od krađe sokova. Terenski ured FBI-a u Denveru rekao je da je poruka bila savjetodavna te da nije bilo konkretnog slučaja koji bi je potaknuo.

Savezna komisija za komunikacije također je upozorila na „juice jacking“, kako je poznata shema učitavanja zloćudnog softvera, od 2021. godine.

Potrošački uređaji s kompromitiranim USB kabelima mogu biti oteti putem softvera koji potom može izvući korisnička imena i lozinke, upozorio je tada FCC. Komisija je rekla potrošačima da izbjegavaju te javne postaje.

Tagovi: javni punjači za telefonemobilni telefonizloćudni softver
PROČITAJ I OVO
Buffett: Udjel u TSMC-u prodao sam iz geopolitičkih razloga

OTKRIĆA
Buffett: Udjel u TSMC-u prodao sam iz geopolitičkih razloga
NEW YORK – Warren Buffett nazvao je geopolitičke napetosti „razmatranjem“ u odluci Berkshire Hathaway Inc da proda većinu svog udjela u tajvanskom proizvođaču čipova TSMC samo nekoliko mjeseci nakon što ga je kupio, izvijestio je Nikkei u utorak.