Vojkan Krstić u društvu Srđana Đokovića

Uncategorized

Sharing is caring!

VEST

Odgovorno lice privrednog društva Elita gradnja d.o.o. uhapšen zbog sumnje da je naplaćivao naduvane iznose usluga

Tužilaštvo: Krstić se sumnjiči da je oštetio Čukaricu, Vračar i Zvezdaru za 10 miliona dinara

Kako su naveli, Krstić se sumnjiči da je tokom 2019. godine i 2021 godine na osnovu zaključenih ugovora o pružanju usluga sa opštinama Čukarica, Vračar i Zvezdara sačinjavao račune u ime i za račun ovog privrednog drutšva sa netačnim – uvećanim vrednostima izvršenih usluga koje je dostavljao na naplatu i koji su naplaćeni na teret budžeta navedenih opština. Time je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu preko deset miliona dinara.

Pritvor je, dodaju iz tužilaštva, određen i prema D.O, D.T, Ž.P, V. J. i N.P., službenim licima u opštinskim organima, zbog sumnje da su zloupotrebili svoje službene dužnosti i pribavili protivpravnu imovinsku korist navedenom privrednom društvu tako što su sastavljali službene isprave neistinite sadržine i odobravali plaćanja fakturisanih usluga bez dokaza o tačnosti podataka, odnosno vrednosti izvršenih usluga.

Sva zadržana lica će u toku današnjeg i sutrašnjeg dana biti saslušana u VJT-u. Kako su preneli mediji, Krstić je načelnik Spasilačkog centra Srbije, nevladine organizacije koja je smeštena nedaleko od vikendice predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Uhapšeni Vojkan Krstić, vlasnik firme „Elita gradnja“ i načelnik Spasilačkog centra Srbije u oktobru 2021. godine na svoj Instagram profil postavio je snimak na kome se vidi da se nalazi u društvu Srđana Đokovića, oca našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

 

KOLUMNE

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares