Zoran Čičak

Uncategorized

Sharing is caring!

Nakon pritvora od 17 sati zbog tvita za Danas

Zoran Čičak: U SBPOK-u nisu znali čiju sigurnost sam ugrozio

Zoran Čičak: U SBPOK-u nisu znali čiju sigurnost sam ugrozio 1Foto: Miroslav Dragojević

Nekadašnji političar i pravnik Zoran Čičak proveo je u pritvoru 17 sati jer je u ironičnom tvitu, okačivši naslovnu stranu Danasa gde se pominje osoba sa nadimkom “Snajper”, pomenuo reč snajper “i time ugrozio bezbednost Andreja Vučića”.

U utorak ujutru petorica pripadnika SBPOK-a zakucala su mu na vrata, bez ikakvog dokumenta rekavši “znate zbog čega smo došli”. Čičak je rekao da zna, jer je dan ranije, u ponedeljak uveče, napisao “sporan” tvit.

– Bili su pristojni, ne mogu reći. Pretresali su mi stan nekoliko sati, odneli su dva lap topa, tablet, moj telefon, i dva pištolja za koje imam dozvolu. Stavili su mi lisice, izveli iz stana i potom odvezli u svoj centar u Makišu. Verujem da sam jedina osoba koja je sa lisicama odvedena u Makiš – priča za Danas Zoran Čičak.

Tamo su ga ispitivali isti ljudi koji su bili kod njega kući. Iskaz je davao oko pola sata, ali su njihove konsultacije “sa ne znam kim” kasnije trajale malo duže, sve do 17 časova, kada su mu odredili meru pritvora.

Na teret su mu stavili krivično delo ugrožavanja sigurnosti, međutim, kada je tokom davanja iskaza u SBPOK-u pitao čiju je sigurnost ugrozio, dobio je odgovor “ne znamo, to će vam tužilac sutra reći”.

– Potom su me odveli u stanicu 29 novembar, gde sam prenoćio. Tek sutradan, kada sam izveden pred tužioca, video sam krivičnu prijavu u kojoj se navodi da sam ugrozio sigurnost Andreja Vučića i da sam pored pominjanja reči “snajper”, zaokružio njegovu glavu, što je po mišljenju onih koji su sastavili prijavu jasan dokaz da se snajper odnosi na njega. Rekao sam im da provere malo bolje, da ja fotošop ne koristim i da je Andrejeva zaokružena glava izašla na naslovnoj strani Danasa koju sam preneo – priča nam Čičak, poručujući kroz osmeh “nek hapse vas”.

Naš list je, inače, fotografiju preuzeo sa društvenih mreža naprednjačkih aktivista.

Čičak je na svom tviter nalogu objavio: “Svaka mesna zajednica da zaduži jedan snajper… Da bi utakmica bila fer“, okačivši pritom naslovnu stranu Danasa na kojoj je ispod najave teksta “Andrej Vučić imao zadak da opominje i disciplinuje” pisalo da se sumnja da su za kupovinu glasova i pritisak na birače bili zaduženi Marko Bosanac Boske i Slobodan Milutinović Snajper.

Opširnije sutra u štampanom izdanju Danasa…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Podrska za Zorana Cicka, velikog pisca, eruditu i altruistu, cvecara i Radoja Domanovica odnosno Branislava Nusica ovog zlogAV doba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

shares