Zoran Kesić

Uncategorized

Sharing is caring!

Zoran Kesić: Oduzeto nam je naše malo ćoše slobode

VESTI 24. dec. 202113:1728 komentara
Podeli:
Zoran KesićIzvor: N1

“Moguće da je ovo problem samo nas nekolicine koji smo se svake godine u Ivanjici lepo provodili, vikali: “dole Vlado” i prozivali gospodu i gospođe ministarke, i ponekog Dr-a. Ali plašim se da lako može da se desi da i sutra vama neko zakuca na vrata, uzme vam nešto što ste stvorili i kaže: “no, no… ovo je sad naše”, Čuj mene – sutra… pa to živimo”, tako je Zoran Kesić podržao projekat i izložbu “Dešava se Nušić i Jada”, kojom umetnici i javne ličnosti ukazuju na probleme u društvu.

Kesić je godinama sa ekipom njuzovaca učestvovao na Ivanjičkoj „Nušićijadi“, piše Nova.rs.

„Mi smo usred čaršije na sceni „Okruglo pa na ćoše“ govorili, podvikivali, poprckivali, provocirali, jedne tople večeri i polivali, a svakako razvaljivali sve one tabue nedodirljivosti i teme koje bi danas i velikom Nušiću bile inspiracija. A onda su 2018. godine lokalne vlasti odlučile da se festival mora staviti pod punu kontrolu i da tom sumnjivom licu Nušiću, na „Nušićijadi“ mesta nema. Bez Nušića ostala je samo jada“, napisao je Kesić i dodao:

„Prognani organizator one naše, stare Nušićijade – KudeS nastavio je da diverzantski, ilegalno, u po noći, održava plemen nušićizma po brdima i livadama oko Ivanjice, u izbeglištvu na Dorćolu, na televiziji i na internetu. Ali naše malo ćoše slobode nam je oduzeto. Do sledeće Nušićijade i sledećeg ćošeta slobode za koje se sami moramo izboriti – plava riba, kljukana dinastija“, poručuje Kesić.

Organizatori “KudeS” su izložbom “Dešava se Nušić i Jada” konstatovali da nam se, iz dana u dan, dešava Nušić, odnosno da živimo njegove komade kojima se, ipak, nije lako smejati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *