Digitalizacija je neophodna

  • Post category:sve vesti
BIZNIS VESTI

Digitalizacija je neophodna za savremeno poslovanje malih biznisa

KOMENTARI

Autor: Promo

31/03/2023

09:16

Digitalizacija je neophodna za savremeno poslovanje malih biznisa

Digitalizacija je neophodna za savremeno poslovanje malih biznisa – Copyright Mastercard/Promo

VELIČINA TEKSTA

Reč koju verovatno niko od nas ne želi više da čuje je pandemija, ali smo istovremeno svesni da je zbog nje došlo do nekih značajnih pomaka u poslovanju, pre svega u oblasti digitalizacije. Istraživanje Mastercard Economics Institute sprovedeno na 19 tržišta sveta iz oktobra 2021. godine pokazalo je da se broj malih i srednjih preduzeća koja su otvorila digitalne kanale poslovanja utrostručio u odnosu na period pre pandemije. Posledično je porastao i obim trgovine u MSP sektoru, pa je gledajući samo ecommerce, obim onlajn plaćanja kod ovih privrednih subjekata porastao za čak 32 odsto u periodu od samo godinu dana.

Još neki od vrednih uvida koje je donela studija su:

– Potrošnja kod MSP trgovaca koji imaju radnje u gradskim poslovnim zonama opala je za 33 odsto, dok je potrošnja kod istih trgovaca u rezidencijalnim zonama porasla za 8 odsto.

– Iako na prvi pogled kontraindikativno, pandemija je navela ljude da se odvaže i upuste u preduzetničke vode, pa je ukupan broj MSP biznisa osnovanih 2020. godine bio za trećinu veći u odnosu na 2019. godinu, i istovremeno je 8 puta veći od broja novoosnovanih velikih preduzeća.

– Mali biznisi koji su se zatvorili još na početku pandemije imaju tri puta veće šanse od većih biznisa da ostanu zatvoreni.

Podrška malim i srednjim preduzećima istakla se kao jedna od stvari koja je ujedinila pojedince i poslovnu zajednicu u prethodnim godinama. Izazovi sa kojima su se oni suočavali su veoma opipljivi, počevši od zavisnosti od lokalnih tržišta i lokalnih lanaca nabavke, sve do slabijeg priliva novca. Sa druge strane, prelazak na digitalna plaćanja i digitalno poslovanje, kao savremena realnost koju biznisi prihvataju, otvaraju vrata prilikama za budući razvoj koji se zasniva upravo na preduzetništvu i inovacijama.

Mi u kompaniji Mastercard vidimo podršku malim i srednjim preduzećima kao prioritet svog delovanja, i već smo se obavezali da ćemo uvesti 50 miliona malih preduzeća i 25 miliona žena preduzetnica u okvire digitalne ekonomije do 2025. godine. Za MSP firme je važno da što pre uvedu svoj biznis u onlajn okvire i da budu sigurni i zaštićeni u tom okruženju, pri čemu im mi pružamo tehnologije i alate da izvuku maksimum iz svog digitalnog prisustva i integrišu ecommerce u svoje poslovanje bez ikakvih poteškoća.

Vrlo konkretan primer svega gore navedenog je širenje prihvatne mreže. Novi zakon o fiskalizaciji ima za cilj da obuhvati što više trgovaca i uvede ih u formalne novčane tokove, a logičan korak napred za trgovce je da iskoriste taj talas i svom poslovanju dodaju i bezgotovinsku dimenziju, omogućavanjem prihvata elektronskih plaćanja u fizičkom i/ ili onlajn okruženju. Uz praktičnost, sigurnost i jednostavnost koju elektronska plaćanja dokazano pružaju trgovcima, ne treba zanemariti ni širu dimenziju finansijskog uključivanja ovih poslovnih subjekata i na kraju, dokazani doprinos borbi protiv sive ekonomije.

A korisničko iskustvo?

Kako sa strane krajnjih korisnika, potrošača, tako i sa strane samih trgovaca, iskustvo tokom plaćanja je sigurno jedan od faktora koji određuje da li će se i jedna i druga strana dalje odlučivati za konkretnu platnu metodu – ipak, praksa je uvek ta koja nosi prevagu nad teorijom. U vremenu digitalnih tehnologija, kada svako od nas uzme svoj mobilni telefon više od 100 puta na dan, a vreme provedeno pred ekranom se meri satima, korisničko iskustvo je još važnije – svi smo navikli na intuitivno iskustvo, na jednostavne procese koji od nas ne zahtevaju da učimo i usvajamo nove mehanizme korišćenja za svaki pojedinačni slučaj upotrebe i za koje znamo da smo mi, naši lični i platni podaci sigurni.

Zato se Tap on Phone, rešenje koje mobilni telefon ili tablet trgovca pretvara u POS terminal, nameće kao idealno rešenje za brzo i efikasno uključivanje trgovaca u digitalnu ekonomiju. Onda kada preuzmu aplikaciju i u nju unesu registracioni kod koji dobijaju od svoje banke, kuriri, frizeri, vodoinstalateri, prodavci na pijacama ili vlasnici sve popularnijih kamioneta sa hranom osiguravaju sebi novi kanal prihoda (uz znak radosti i olakšanja njihovih klijenata koji više ne moraju da uvrste odlazak na bankomat u svoje ionako pretrpane rasporede dnevnih obaveza, već jednostavno plaćaju beskontaktno).

Trgovci širom Evrope koriste Tap on Phone rešenje koje je dostupno i kod nas, a verujem da će dodatni uzlet imati kroz POS program za dodelu POS terminala i srodnih rešenja za prihvat bezgotovinskih plaćanja. Ovaj program, kao deo inicijative Bolji način, omogućiće trgovcima da zaista unaprede svoje poslovanje i lokalno prisustvo, a za sve nas na tržištu, to će biti još jedan korak bliže ostvarenju zajedničkog cilja – održivoj, konkurentnoj i digitalnoj ekonomiji.