Evropa

Evropa

Njemačka blago podigla prognozu gospodarskog rastaNjemačka blago podigla prognozu gospodarskog rasta NJEMAČKA vlada podignula je danas u proljetnim gospodarskim projekcijama prognozu gospodarskog rasta za ovu godinu na 0.4 posto, s prethodno prognoziranih 0.2 posto.
26.4.2023.
Europska agencija: EU ovisna o ogromnim količinama pesticidaEuropska agencija: EU ovisna o ogromnim količinama pesticida EUROPSKA unija i države članice morat će učiniti puno više ako se nadaju da će ostvariti cilj smanjenja korištenja kemijskih pesticida za polovicu do 2030., upozorila je danas Europska agencija za okoliš (EEA).
26.4.2023.
Pad na europskim burzama. Investitori strahuju od recesijePad na europskim burzama. Investitori strahuju od recesije INVESTITORE brine mogućnost izbijanja recesije u najvećem svjetskom gospodarstvu te nisu skloni rizičnim investicijama.
26.4.2023.
Portugalski predsjednik: Moramo se ispričati zbog naše uloge u trgovini robovimaPortugalski predsjednik: Moramo se ispričati zbog naše uloge u trgovini robovima PORTUGALSKI predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa je rekao kako bi zemlja trebala ići dalje od puke isprike, ali nije želio precizirati što to znači.
26.4.2023.

Njemačka policija nakon potjere u kombiju pronašla 30-ak migranataNjemačka policija nakon potjere u kombiju pronašla 30-ak migranata VOZAČ kombija (50) koji je prevozio tridesetak migranata natjerao je njemačku policiju u potjeru na istoku te zemlje, a uhićen je nakon što se sudario s patrolnim automobilom.
26.4.2023.
Meloni bila na obilježavanju oslobođenja Italije od fašizma i nacizma