Manipulacije ?

Oglas se završava za 2s

Trening košarkaša Srbije pred finale sa Nemačkom

Trebalo je i ovoga neko da se seti

.

Zamislite da ceo turnir, skoro 20 dana, igrate jednim loptama. Na koje ste navikli, kojima trenirate, igrate, dođete do finala.

I, onda neko reši to da promeni!? Upravo to se dogodilo pred finale Svetskog prvenstva u košarci, pošto je FIBA odlučila da se meč Srbije i Nemačke igra – novim loptama.

 

PROČITAJTE JOŠ

 

Ko se i kako toga setio, teško da je mislio kako je to nešto najbolje za samo košarku, jer nikako ne može da bude, već se najmanje mislilo o igračima. Uglavnom, dogodilo se, i sada će košarkaši Srbije i Nemačke imati tek nekoliko sati, koliko su mogli da treniraju i dan pred finale, da se naviknu na nove lopte.

Kako Nova.rs saznaje, u taboru „orlova“, logično, baš i nisu oduševljeni novitetom, naprotiv, i tek u subotu su prvi put osetili lopte za finale.

Kako se navodi na sajtu FIBA, lopta je specijalno dizajnirana za finale – pored logoa turnira, na njoj se nalazi i zlatni Nejsmit trofej namenjen svetskom prvaku, kao i datum finala.

Lopta za finale Mundobasketa; Foto: FIBA

Napravljeno je samo 1.200 ovakvih lopti, koje su pakovane u posebne kutije svaka sa serijskim brojem, i mogu da se kupe na Filipinima od 4. septembra, dodaje se u saopštenju.

„Uzbuđeni smo što imamo specijalnu loptu za finale Mundobasketa. Njen prelep dizajn pokazuje koliko će ovo biti nezaboravan događaj“, rekao je direktor FIBA za medije i marketing, Frenk Linders.

Nezaboravan će biti svakako, samo da ne upropasti događaj u marketinške svrhe. Srbija – Nemačka, finale, za svetsko zlato, od 14.40 po srpskom, odnosno 20.40 po lokalnom vremenu.

„Orlovi“ su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

*

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

*

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

*

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

*

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

*

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

*

BONUS VIDEO

Navijači Srbije sačekali košarkaše i skandirali Pešiću pred finale
00:16
/
01:41

Navijači Srbije sačekali košarkaše i skandirali Pešiću pred finale