„Milioner“ iz Počekovine

  • Post category:UDARNE VESTI
Foto: Jelena Zorić/Vreme

Nedeljnik „Vreme“ otkriva ko je misteriozni Ljubiša Knežević, tast predsednika Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića i čovek koga je predsednik Republike Aleksandar Vučić nazvao „jednim od najuticajnih milionera u državi“.

Ljubiša Knežević, star 65 godina jedan je od najpoznatijih „milionera“ u Srbiji. Za njega nisu čuli novinari biznis magazina Forbs, niti srpski biznismeni, čak ni oni kontroverzni. Ipak, o njemu često govori lično predsednik države Aleksandar Vučić. Portal nedeljnika Vreme otkriva ko je misteriozni milioner iz Počekovine, sela kod Trstenika – gde čuva silan novac dok mu kroz džepove, kako kaže, duva promaja, prenosi Vreme.

Zatekli smo ga, nedavno, na njivi, u blatu do pojasa. Odmah je postao, što bi se reklo “sumnjivo lice”. To je taj srpski “milioner iz blata”.

VREME: Dobar dan. Je li sva ova njiva Vaša?

LjUBIŠA: Mog tate zemlja, još je živ, a ja na ovoj njivi radim od detinjstva. Sad vodim računa i o tati, njivi, unucima.

VREME: Šta okopavate to, da nije neki ćup sa zlatom?

LjUBIŠA: Ma celer čupamo, imamo i cveklu, a ćup ćemo iskopati jedino ako nam se posreći da su ga Turci ovde sakrili.

 

 

Optužbe predsednika Republike

Podsetimo, cele ove godine od govornice u Narodnoj Skupštini do mikrofona na televizijama sa nacionalnom frekvencijom predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao jednog od najuticajnijih milionera u državi redovno imenuje upravo Ljubišu, tasta opozicionog političara Miroslava Aleksića.

“Sa Ljubišom Kneževićem, inače tastom, ocem svoje supruge, formira Fond za unapređenje resursa građana, preko kojeg su izvlačili državne pare. Tast prelazi u Nacionalnu službu za zapošljavanje u Trsteniku i počinje da sklapa direktne poslove sa zetom i ćerkom. Tada od 2008. do 2012. godine na račun Fonda za unapređenje resursa Miroslava Aleksića i građana i udruženje ‘Peščanik’, uplaćeno je, znate li koliko? Ovaj je uzeo 685 hiljada evra. Pa ovi iz Kolubare, više, ovi iz Kolubare sitni. Ovo je bilo za bakšiš ovima iz Kolubare što su ovi uzimali“, rekao je predsednik Vučić.

Gde su ti milioni?

VREME: Pa gde krijete milione, koje ste, kako predsednik Srbije kaže, ukrali od države?

LjUBIŠA: Milioni ne mogu da se kriju. Mogu da budu nevidljivi jedino ako ih nemate, kao što ih ja nemam. Nemam ih u banci, ni u slamarici, a ni pod kapom. Niti sam krao.

VREME: Pa kako nemate milione kad je rekao Vučić na televiziji? Evo da Vam citiramo, rekao je da ste sami sebi prebacivali novac “porodično nasledstvo, porodično blago“. „Otmi od države, uradi šta stigneš i to je to“, rekao je predsednik Republike.

LjUBIŠA: E pa vidite, nije važno samo šta se kaže, već i ko kaže… Dakle, nije istina. Ja sam penzioner, a ne milioner.

Foto: Jelena Zorić/Vreme

VREME: Smemo li da Vas pitamo kolika Vam je penzija?

LjUBIŠA: Ma smete, samo da se odmaknem od ukućana da ne čuju, pomažem i njih s penzijom.

VREME: Oho, znači neka milionska penzija?

LjUBIŠA: Ma ne, ne, oko 60 hiljada dinara. Možda neko misli da je to bogata penzija, ali ne uspevamo da izguramo ako ne radimo i na njivi.

Na šta je otišlo 20.000 Vučićeve pomoći?

VREME: Ali dobili ste kao penzioner, i to je rekao predsednik Vučić, jednokratnu pomoć od 20 hiljada dinara. Značilo Vam je to?

LjUBIŠA: To sam odmah zapalio, eno dobar deo je već izgoreo.

VREME: Kako zapalili 20 hiljada dinara?

LjUBIŠA: Kupio sam ogrev, deo drva za zimu od tog novca. I supruga je penzionerka i ona je svoj dodatak uložila. Eto, sad nam je toplo oko srca dok slušamo laži o nama koje odjekuju režimskim medijima.

Opširnije na sajtu nedeljnika Vreme.

BONUS VIDEO:

Aleksić: Očekujem poziv tužioca u vezi sa pismom Papića, a ako me ne pozovu, otići ću da im ga dostavim
00:00
/
12:50
Izvor: TV Nova