Protest „Srbija protiv nasilja“ u Nišu

Protest „Srbija protiv nasilja“ u Nišu: Govore potpisnici „Dogovora za pobedu“

VESTI 29. sep 202306:50 0 komentara
N1

U Nišu je za danas u 18 sati zakazan još jedan protest „Srbija protiv nasilja“.

„Niš protiv nasilja“ biće održan ispred TC „Kalča“, a kako su najavili organizatori, građanima će se obratiti narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Nenad Mitrović, Đorđe Stanković, Jelena Milošević i predsednik niškog odbora stranke “Zajedno-moramo” Slaviša Dinić.

Nakon obraćanja govornika, krenuće se u protestnu šetnju (Nikole Pašića – Sinđelićev Trg – Kralja Stefana Prvovenčanog – Sedmi juli) koja će se završiti ispred kabineta gradonačelnice.

„Od zahteva protesta se neće odustati. Neće se odustati od borbe za slobodnu, demokratsku Srbiju! Vlast nema sluha ni sposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima i sa ogromnim nasiljem koje nas okružuje jer najveći generator nasilja je upravo vlast“, naveli su organizatori protesta.

Kako je ranije najavio predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u subotu od 18 sati i u Beogradu, gde će govoriti Nebojša Zelenović i Radomir Lazović.

Najavljeno je da će se u Beogradu šetati „medijskom rutom“, a okupljeni će otići i do Predsedništva Srbije, kako bi, kako su rekli, podsetili predsednika Srbije na obećanje da će do kraja meseca odgvooriti na zahtev opozicije za održavanjem vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora do kraja godine.

POVEZANE VESTI