Radoičić pušten iz pritvora, zabranjen mu odlazak na Kosovo

Azem Vlasi: Radoičić Vučićev opunomoćenik na Kosovu, ništa nije radio bez njegovog znanja

VESTI 04. okt 202321:18 0 komentara

Azem Vlasi, visoki državni i partijski funkcioner iz doba Jugoslavije, u Pressingu na N1 Sarajevo rekao je kako je Milan Radoičić „Vučićev opunomoćenik i dežurni kad je u pitanju Kosovo“.

„Kada je propao napad u Banjskoj, kako bi se odvojio sever Kosova“, dodao je Vlasi, „Vučić ima potrebe da opere ruke od toga i zato se žrtvuje Radoičić“, prenosi N1 Sarajevo.

Na pitanje kako Vašington i američki mediji gledaju na zbivanja na Kosovu, Vlasi je rekao da se pažljio posmatra u Americi.

„Vidi se da se radi o jednoj dubokoj i organizovanoj terorističkoj akciji, kojoj je bio cilj da se izvrši aneksija severa Kosova. Po prvim reakcijama je jasno šta stoji iza toga – da je to delo organizovano od vrha srpske vlasti. Takvu akciju da organizuje Radoičić na svoju ruku je apsolutno nemoguće i to je isključeno. Iz SAD-a se poziva na smirivanje situacije“, rekao je Vlasi.

Kako je rekao, dolazak novih vojnika NATO dovoljno govori da se posvećuje pažnja situaciji na Kosovu.

„Srećom, Srbija nema više snage ni mogućnosti da čini ono što je radila pre 30 godina, ali nastavljaju politiku velike Srbije iz Memoranduma 2 SANU. Srbija zveckanjem oružja pokušava da zastraši svoje susede: Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Kosovo. Ni Kosovo nije kao devedestih, ima snage da spreči napade“, rekao je Vlasi.

Smatra i da je Vučić krenuo u akciju „kada je zaključio da je u boljoj poziciji u dijalogu od Kurtija“.

„I onda je vlast u Srbiji nakon terorističkog napada danima pripremala Radoičića šta će da kaže, da Srbija nema veze sa napadom, iako se odavno zna da je Radoičić Vučićev opunomoćenik i dežurni kad je u pitanju Kosovo. Ništa Radoičić nije radio bez znanja Vučića. Ta zamišljena akcija da se odvoji sever Kosova je propala i sada Vučić ima potrebe da opere ruke od toga. I zato se žrtvuje Radoičić“, rekao je Vlasi.