Rase pasa koje se najbolje slažu sa decom

Rase pasa koje se najbolje slažu sa decom

LJUBIMCI 30. sep 202319:00
psi, pas, kucaShutterstock/Pavlina Trauskeova

Porodice koje razmišljaju o proširenju nabavkom krznenog ljubimca često se pitaju koji su psi najbolji za djecu.

Uz pravu rasu i odgoj, psi mogu biti fantastični prijatelji i čuvari naših najmlađih. U nastavku donosimo listu rasa pasa koje su idealne za porodice s decom, kao i savete kako odabrati pravog psa za vaš dom.

Labrador

Labradori su poznati po svojoj ljubavi, odanosti i energiji. Izrazito su strpljivi i dobri s decom, zbog čega su jedna od najpopularnijih rasa pasa za porodice.

labrador
Shutterstock/Ilustracija

Zlatni retriver

Slično kao i labradori, zlatni retriveri su ljubazni, strpljivi i inteligentni psi koji su idealni za porodični život. Njihova sposobnost socijalizacije i prilagođavanja čini ih savršenim izborom za porodice s decom.

Shutterstock/Olena Brodetska

Eric Guilloret / AFP / Profimedia
Bokser

Bokseri su zaštitnički nastrojeni, vesele naravi i izuzetno vezani uz svoje vlasnike. Ova rasa je izrazito energična i zahteva puno igre i vežbe, što je čini idealnom za porodice s aktivnom decom.

Pixabay/Stanbalik

Buldog

Buldog je smiren, druželjubiv i vrlo strpljiv pas, što ga čini odličnim izborom za porodice s malom decom. Iako su možda malo tvrdoglavi, s pravilnim treniranjem mogu biti odlični kućni ljubimci, piše Index.

Bigl

Biglovi su energični psi poznati po svojoj znatiželji i ljubavi prema istraživanju. Odlični su za porodice s decom zbog svoje umiljate i prijateljske naravi.

bigl
Pixabay

Cavalier King Charles španijel

Ovi mali psi su ljubazni, nežni i voljni ugoditi svojim vlasnicima. Idealni su za porodice koje traže manjeg psa sa stabilnim temperamentom.

Wikipedia / High-town-wp

Njufaundlender

Njufaundlenderi su veliki, mirni i izrazito strpljivi, što ih čini odličnima za porodice s decom. Osim što su dobri čuvari, poznati su po svojim sposobnostima spašavanja u vodi.

Wikipedia / DanDee Shots

Šetlandski ovčar

Šetlandski ovčari su inteligentni, energični i dobroćudni psi koji se odlično slažu s decom. Njihova umiljata narav čini ih savršenim izborom za porodice s malom decom.

Wikipedia / Peccarbread

Saveti pri izboru pasa:

Uvek uzmite u obzir starost, temperament i energetski stepen deteta pri izboru psa.

Psi zahtevaju vreme, pažnju i brigu, stoga razmislite o svojim porodičnim rutinama i obavezama pre nego što donesete odluku.

Uvek upoznate psa pre nego što ga dovedete u svoj dom kako biste bili sigurni da je kompatibilan s vašom porodicom.

Pre kupovine psa uvek razmislite o opciji udomljavanja napuštene životinje.

PROČITAJTE JOŠ: